Sådan brander du din kreative virksomhed

Sådan brander du din kreative virksomhed

Brand er et ord, der er blevet brugt i markedsføring og reklame i årtier. Det er dog ikke kun et logo eller slogan. Branding er processen med at skabe en unik identitet for din virksomhed, der vil skabe en følelsesmæssig forbindelse med dine kunder.

Den bedste måde at opbygge et brand på er at udnytte kraften i historiefortælling. En historie kan handle om din virksomheds historie, hvad du laver og hvorfor du gør det, eller hvordan du hjælper folk. Det kan handle om alt, så længe det er autentisk og taler til din målgruppe.

Dette afsnit indeholder indhold om branding i kreativ virksomhed. Nøgleordene er branding, storytelling, historie om branding i marketing og annoncering, hvad branding er, og hvorfor det er vigtigt for kreative virksomheder, hvordan man skaber en følelsesmæssig forbindelse med kunder gennem branding

Sådan vælger du et logodesign, der passer til dine brandingbehov

Logoer er en vigtig del af branding. De repræsenterer kerneværdierne i din virksomhed eller dit produkt. At skabe et logodesign, der er i tråd med dine brandingbehov, er ikke en let opgave. Der er mange faktorer, der skal overvejes, før du vælger et logodesign.

Den første ting, du skal overveje, når du designer et logo, er brugen af det. Logoet vil blive brugt til forskellige formål, så det bør designes derefter. For eksempel, hvis du designer et logo til en app, kan du inkludere mere grafik og animationer, end når du designer et til et papirkonvolutfirma.

Den anden ting, du skal overveje, når du designer logoer, er målgruppen og deres præferencer. Hvis du målretter mod små børn, fungerer lyse farver og illustrationer måske bedst, mens forenklede logoer måske fungerer bedst, hvis du målretter mod voksne.

7 tips til, hvordan du beslutter, om din virksomhed skal være mærkevare eller umærke

Branding er en fantastisk måde at etablere din virksomhed på markedet på. Men det er ikke altid det bedste valg. Når du skal beslutte dig for, om du skal vælge en mærkevare- eller umærkevirksomhed, er der nogle faktorer, du skal overveje.

Branding:

– Branding er en nyttig måde at få din virksomhed til at skille sig ud fra konkurrenterne og etablere den på markedet. – Brands er normalt mere genkendelige end ubrandede virksomheder, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at få succes i deres branche. – En mærkevarevirksomhed kan også være lettere at sælge på grund af dens navneanerkendelse og omdømme.

– På den anden side kan branding koste flere penge på forhånd og kan begrænse din mulighed for at pivotere i fremtiden, hvis det er nødvendigt.

Umærket:

– Ikke-mærkede virksomheder har måske mindre synlighed end mærkevarer, fordi de ikke har et navn, som folk genkender, eller nogen form for omdømme knyttet til dem endnu. – Det betyder, at umærkede virksomheder ofte skal arbejde

Et indblik i farvens psykologi og hvordan det hænger sammen med branding og marketingstrategier

Farvens psykologi er et fascinerende emne, der er blevet studeret i århundreder. De farver, vi bruger i vores branding- og marketingstrategi, kan have en væsentlig indflydelse på, hvordan folk opfatter vores produkt eller service.

Undersøgelser har vist, at visse farver fremkalder følelser, følelser og endda minder hos mennesker. For eksempel er farven rød ofte forbundet med spænding, lidenskab og styrke. Den blå farve er typisk forbundet med fred, ro og troværdighed.

Forskellige farver kan også påvirke den måde, forbrugerne opfører sig på, når de handler efter produkter eller tjenester. I en undersøgelse udført af forskere ved University of British Columbia i Vancouver, blev Canadas deltagere bedt om at vælge mellem to forskellige elektriske tandbørstemodeller, mens de bærer specielle briller, der blokerede visse farver fra deres syn. De fandt ud af, at dem, der ikke kunne se blåt, var mere tilbøjelige til at vælge den dyrere model frem for den billigere med færre funktioner, når den blev sammenlignet side om side på en bordskærm.