Dette er Dalai Lama

Dette er Dalai Lama

Dalai Lama er Tibets åndelige leder.

Dalai Lama er Tibets åndelige leder og modtager af Nobels fredspris. Han blev født den 6. juli 1935 i en lille landsby kaldet Taktser i det nordøstlige Tibet, af en bondefamilie.

Et budskab fra Dalai Lama til menneskeheden; Et budskab om indre fred

Vi lever i en verden af uro, hvor vold er normen. Dalai Lamas budskab handler om fred og indre styrke. Han lærer, at vi alle er i stand til at opnå indre fred og lykke, selv under de sværeste omstændigheder.

Dalai Lamas og hans Guru-Lamas liv

Tibetansk buddhisme er den primære religion i Tibet. Dalai Lama er lederen af tibetansk buddhisme, og han anses for at være en inkarnation af Avalokiteśvara, en bodhisattva, der har aflagt et løfte om at hjælpe alle følende væsener med at opnå oplysning.

Dalai Lamas guru-lama er Khensur Rinpoche Tenzin Gyatso. Khensur Rinpoche Tenzin Gyatso blev født i 1934 og blev den 10. Panchen Lama i en alder af fem, da han blev anerkendt af Hans Hellighed Kyabje Trijang Rinpoche som værende en reinkarnation af Panchen Erdeni

Dalai Lamas visdom

Dalai Lama er en åndelig leder og modtager af Nobels fredspris. Han er den 14. og nuværende Dalai Lama.

Han har været flygtning siden 1959, efter han flygtede fra Tibet til Dharamsala i Indien.

Han er kendt for sin lære om buddhisme og for sin livslange fortaler for ikke-vold, medfølelse og respekt for alle religioner.

Lær mere om denne verdenskendte spirituelle leders lære

Dalai Lama er en åndelig leder og modtager af Nobels fredspris. Han er den 14. og nuværende Dalai Lama, såvel som den første, der er født i Tibet.

Dalai Lama har undervist i over 65 år. Han har lært mennesker over hele verden om medfølelse, fred og ikke-vold. Hans lære har hjulpet millioner af mennesker til at udvikle en følelse af ansvar for deres handlinger. Han er også en mand med mange talenter – han kan tale 26 sprog!

Han blev tildelt Nobels Fredspris i 1989 for sin indsats for at skabe større forståelse mellem kulturer, religioner og nationer gennem dialog med mennesker fra hele verden.

Hvorfor er han så vigtig for tibetanerne?

Dalai Lama er Tibets åndelige og politiske leder. Han menes at være reinkarnationen af en stor buddhistisk lærer.

Få mere viden om Dalai Lama modtog Nobel fredsprisen for sit arbejde i 1989 her >>

Han blev født Lhamo Thondup den 6. juli 1935 i en lille landsby kaldet Taktser i det nordøstlige Tibet. Hans familie kaldte ham "Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso".

Lobsang betyder "Lotusblomstens gave" eller "Glæde for lotusblomsten". Yeshe betyder "Visdom", og Tenzin betyder "Velsignet med viden". Gyatso er en æresbevisning, der kan oversættes til enten "Ocean" eller "Refuge", så det kan også betyde "The Ocean of Wisdom" eller "The Refuge of Knowledge".