Selleri er en fantastisk ingrediens til boller, fordi den har en mild smag og kan bruges på mange måder.
Der er mange måder at lave mad og spise boller i selleri på. En måde er at sautere svampe i smør og hvidløg, tilføje selleri og derefter tilføje bollerne. En anden måde er at dampe bollerne med lidt vand eller grøntsagsbouillon og sojasovs.
Hvad er boller i selleri?
Selleriboller er lavet med en dej, der er lavet af hvedemel, gær, sukker og vegetabilsk olie. De skæres derefter i små stykker og lægges i en gryde med kogende vand. Bolderne fjernes derefter, når de er steget op til overfladen, og de serveres med sojasovs eller andre krydderier efter ønske.
Idéer til bolleopskrifter
At lave boller med selleri er en god idé, fordi sellerien vil tilføre bollerne sin smag.
Det første trin i at lave denne opskrift er at skære toppen og bunden af sellerien af, derefter skære den i to og skære den i tynde stykker. Tag derefter mel, sukker og salt og bland dem sammen. Tilsæt derefter vand for at lave en dej. Tilsæt lidt hakket persille for ekstra smag. Ælt derefter dejen, indtil den bliver elastisk. Del den derefter i otte stykker og flad dem ud i cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir eller vokspapir. Læg to skiver agurk på hver bolle samt nogle salatblade, der er revet op i små stykker. Til sidst koger du dem i cirka 20 minutter ved 350 grader Fahrenheit eller indtil de er gyldenbrune på toppen, men bløde indeni.
Grøntsagsopskrifter med boller i selleri
Dette er en meget nem ret at lave. Du skal bare skære sellerien i stykker og derefter stege den med nogle boller i smør.
Denne opskrift er perfekt til morgenmad eller som tilbehør til frokost!
Den bedste bolleopskrift til dig
Denne artikel afsluttes med en liste over de bedste bolleopskrifter til dig.
Boller serveres ofte som forretter. De bruges også i sandwich og burgere. Boller kan laves af mange forskellige slags dej, blandt andet gærdeje, som tager lang tid om at hæve, og hurtige brød, som slet ikke behøver gær.
Hvad er de bedste måder at lave mad og spise selleri på?
Selleri er en grøntsag med en sprød og saftig konsistens. Du kan bruge det i salater, supper og endda som ingrediens til røre-frites. Selleri er også en fremragende kilde til K-vitamin og folat.
En af de bedste måder at tilberede selleri på er ved at skære den i stykker, inden den koges i vand eller hønsebouillon i cirka 10 minutter. Du kan også koge sellerien sammen med kartofler, gulerødder og løg til en lækker suppe. En anden måde at tilberede selleri på er ved at skære den i tynde skiver (1/8 tomme) og stege dem i olie, indtil de er sprøde.
Den bedste måde at spise selleri på er ved at dyppe dem i mayonnaise eller ketchup!